Eye-Wash Logo
Eye-Wash Productions Nieuwsbrief 75
05-02-2011
 
 
Beste lezer,
 
Dansdagen: Dagen vol dans, kennismaken met dans, dans ervaren en dans laten zien, dat staat centraal in onze eerste maanden van het nieuwe jaar. Op 31 januari is na maanden van voorbereiding de nieuwe dansdag 'Het Museum Mysterie' in première gegaan !!
 
Het Museum Mysterie
In het museum is het een drukte van jewelste, vele gasten zijn uitgenodigd om de onthulling van het beroemde schilderij met de prachtige kleuren bij te wonen. Op het moment suprême blijkt dat de kleuren van het schilderij zijn verdwenen. Een eigenwijze bezoeker gaat door de verschillende zalen op zoek naar de dader in dit spannende museum mysterie. Hierbij komt hij onder andere langs de stiekeme standbeelden, prachtige oude schilderijen en de medewerkers van de museumwinkel.
Alle leerlingen van de groepen 1 t/m 8 van de basisschool spelen een rol in deze dansvoorstelling. Binnen één dag volgen de leerlingen een dansworkshop en een knutselworkshop waarin ze hun eigen kostuum of een deel van het decor maken. Aan het einde van deze enerverende dag staat er dan een fantastische voorstelling waaraan alle leerlingen van de gehele school meedoen.
Basisschool de Hasselbraam is de eerste school die deze voorstelling ten tonele heeft gebracht. De uitvoering ging fantastisch, maar daar meer over in de volgende nieuwsbrief.
 
  
 
De School Viert Feest
De eerste dansdag die Eye-Wash Productions ontwikkelde was 'De School Viert Feest'. Een voorstelling die past bij elk feestje dat op school te vieren is. Denk hierbij aan een jubileum, afscheid, bijzondere verjaardag, opening etc. etc. De voorstelling is zo gemaakt dat hij altijd actueel is voor de school waar we de dansdag brengen. Op 7 februari vieren we feest in het Parktheater te Eindhoven met alle leerlingen van basisschool de Hasselbraam uit Eindhoven .
In de school is het leeg en stil… Maar hoe kan dat nou? Het zou toch feest moeten zijn? Er zijn geen slingers, geen ballonnen er is geen muziek en er zijn geen gasten… Ow wat dom!! Het feestvarken werkelijk alles vergeten wat je moet doen om een fijn feestje te kunnen vieren. Met behulp van de postbodes, bakkers met taarten, de slingermeisjes en de fanfare wordt het toch nog een geweldig feest. De gasten dansen tot in de late uurtjes de sterren van de hemel, en het feestvarken heeft uiteindelijk toch nog een heel fijn feest.
 
  
 
"Lang en gelukkig" op het Jan van Brabant, Helmond
Vera Deckers is vanuit Eye-Wash Productions aan het repeteren op het Jan van Brabant in Helmond. In de komende tijd zal er met leerlingen in een intensief repetitieproces toegewerkt worden naar vier uitvoeringen die in het voorjaar uitgevoerd worden in de school.
Agenda
De items in de agenda op www.eyewash.nl geven je via een eenvoudige klik meer informatie over de inhoud van de activiteit. 
 
31 januari 2011
EDUCATION
Het Museum Mysterie BS de Hasselbraam, Deurne
7 februari 2011
EDUCATION
BS de Hasselbraam, Eindhoven
8 & 15 februari 2011
EDUCATION
Workshops "Van Hofballet tot Hiphop" Augustinianum, Eindhoven
voorjaar 2011
EDUCATION
Jan van Brabant, Helmond
 
  
Tot zover deze nieuwsbrief. In de volgende nieuwsbrief lees je meer over hoe de première van de nieuwe dansdag is verlopen en gaan we wat verder in op het musicalproject op het Jan van Brabant College in Helmond.
 
Hartelijke groeten van
Sanne, Maud, Kim, Martijn en Lieke