Eye-Wash Logo
Eye-Wash Productions Nieuwsbrief 78
13-05-2011
 
 
Beste lezer,
 
De kop is er af, en hoe… Op een heerlijke warme Koninginnedag hebben we in Apeldoorn het festivalseizoen geopend met de mooie intieme voorstelling "GEZIEN, heb je het zo al eens bekeken". De ruim 20 voorstellingen waren goed bezocht, we hadden zelfs publiek wat stiekem door het tentdoek kwam gluren!
Onderaan deze nieuwsbrief, in de agenda, vind je meer data en locaties van festivals waar we deze zomer te zien zijn!
 
                                   
 
Het Vorstvrij Festival in Tilburg
Van 11 t/m 14 mei presenteerden in Theater de Nieuwe Vorst jonge, beginnende makers hun beste werk tijdens het Vorstvrij festival. De Servische Choreografe Jelena Kostic maakte de choreografie 'FLOW-II' die gedanst werd door (onze) Fleur op de live muziek van de band 'Desmona'. Het festival, waar een brug werd geslagen tussen amateurs en profs uit het werkveld, was erg geslaagd. Er waren veel positieve reactief op het fysiek inspannende stuk wat Fleur ten tonele bracht.
 
Stappenplan Amateurkunst en Onderwijs
(Dans) Educatie is één van de meest actieve peilers van Eye-Wash Productions. Al verschillende jaren laten we leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs 'proeven' aan DANS door middel van workshops en dansdagen. Dat we hier vooruitstrevend in zijn blijkt uit het feit dat we als goed voorbeeld genoemd worden in het stappenplan Amateurkunst en onderwijs van Kunstfactor. Zij ontwikkelde een stappenplan om amateurkunstenaars op weg te helpen bij het aangaan van een structurele samenwerking met het primair onderwijs en de brede school. Het stappenplan is bedoeld voor individuele amateurkunstenaars en voor beoefenaars van amateurkunst in diverse verbanden: verenigingen, stichtingen en ad hoc groepen. Via de onderstaande link kun je meer lezen over het stappenplan en informatie over ons vinden bij de voorbeelden.
 
Link: http://bit.ly/jqEQvC

Buitenkans Festival, Enschede
Op 14 mei danst Eye-Wash Productions voor de tweede keer op straattheater festival BUITENKANS in Enschede. Tijdens dit festival krijgen jonge, talentvolle theatermakers de kans om zich te presenteren, meer ervaren podiumdieren geven try-outs en previews en tussen de ruim 50 (inter)nationale straattheateracts zal het drieluik 'Verleiding' van Eye-Wash Productions te zien zijn. De dames van De Wonderdoekjes hebben wel een heel verleidelijk aanbod, de dames van La Vie en Roos hebben iets moois weg te geven, en bij de flirtsport competitie lopen de spanningen hoog op…
Vorig jaar won Eye-Wash Productions de tweede prijs in de categorie aanstormend talent, we zijn dus benieuwd wat de jury dit jaar van ons aanbod vind!
 
  
 
Performance Coaching
Stel, je zingt bij een koor, jullie zingen prachtig de stemmen matchen mooi en ook de meerstemmige stukken zijn geen enkel probleem. Maar toch… als jullie optreden weet je de aandacht van het publiek maar niet vast te houden. Waar ligt dat dan toch aan?
Tijdens de workshop Performance Coaching gaat Kim van Vlerken samen met het koor op zoek naar die dingen die de presentatie van het koor interessanter maken. Het kan met de manier van staan te maken hebben, wel of geen zangboek voor je neus, de formaties waarin je staat of de bewegingen over het podium. Tal van zaken dus die van belang zijn zodra je voor publiek gaat zingen. Deze zomer worden o.a. coachings gegeven aan de zangers van het vierdaagse orkest in Nijmegen en zanggroep Multi(F)vocaal uit Geldrop. Ben je nou zelf ook benieuwd naar hoe dat dan in zijn werk gaat, neem dan een kijkje op onze site: www.eyewash.nl bij het kopje 'consultancy'. Wie weet tot snel!

 
 
Agenda
De items in de agenda op www.eyewash.nl geven je via een eenvoudige klik meer informatie over de inhoud van de activiteit. Activiteiten in vet gedrukt zijn openbaar toegankelijk.
 
14 mei 2011
OWN PROJECTS
Festival Buitenkans, Enschede
17 mei 2011
EDUCATION  
Workshop "Van Hofballet tot Hiphop"  Montfort
25 mei 2011
EDUCATION
Workshops "Dansdagen" voor docenten BO Cultuurstation, Eindhoven
25 mei 2011
EDUCATION
Workshop "Move 2 Africa" Sondervick, Veldhoven
26 mei 2011
EDUCATION 
Workshopserie "Voeding en Beweging" BSO Spring,Helmond
4 juni 2011
OWN PROJECTS
"La vie en Roos" Kunsten op straat, Zwolle
5 juni 2011
OWN PROJECTS
"La vie en Roos" Kunsten op straat, Oldenzaal
9, 23 en 30 juni 2011
EDUCATION  
Workshopserie "Voeding en Beweging" BSO Spring, Helmond
 
 
Misschien komen we je deze zomer wel tegen bij een van de festivals!
Sanne, Maud, Kim, Martijn, Lieke, Vera en Fleur.