Kennismakingsworkshop moderne dans voor senioren.

Inleiding
Al langer stond het op het wensenlijstje van Eye-Wash Productions om een dansworkshop te ontwikkelen voor senioren. Station Zuid zorgde voor een versnelde uitvoering van deze wens. In het voorjaar van 2010 reist zij met dansfestival Next Stop... door het zuiden van Nederland. In twee opblaasbare koepels worden in elke stad allerlei dansactiviteiten georganiseerd voor diverse doelgroepen. Eye-Wash Productions werd aangetrokken om op twee plaatsen een speciaal programma voor senioren neer te zetten. Daarin wordt DANSBINGO™ gecombineerd met een kennismakingsworkshop moderne dans voor senioren.

De workshop
In de workshop ervaren de deelnemers welke bewegingen en ideeën de basis vormen voor moderne dans. Er worden oefeningen en opdrachten gedaan die uiteindelijk leiden naar een korte choreografie.
De workshop is ontwikkeld voor senioren die het leuk vinden om op een andere, wellicht nieuwe manier te dansen. Zowel mobiele als minder mobiele ouderen kunnen deelnemen aan de workshop. De workshop is namelijk ook te volgen vanaf een stoel.

Workshops
12 maar 2010, Pilotuitvoering bij seniorenvereniging De Kersenplukkers, Mierlo 
29 maart 2010, Mobiele Danshuis, Breda
26 mei 2010, Mobiele Danshuis, Eindhoven

Organisatie: Eye-Wash Productions
Workshop-ontwikkeling: Fleur Rutten, Kim van Vlerken
Workshopleiders: Lieke Segers-de Man, Fleur Rutten, Kim van Vlerken
Adviezen: Nathalie Hikspoors (Fysiotherapie Schommerveld), Sanne Fokkens-van der Maas (Kunstfactor)
Met dank aan: Phia Jongstra en Seniorenvereniging De Kersenplukkers Mierlo